Grupp: Huvudforum

CLS - NE

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-19 16:08:27

19 september 2013

Idag, den 19 september 2013, hölls extra bolagsstämma i Clinical Laserthermia Systems AB. Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Beslut fattades med erforderlig majoritet.

Stämman godkände styrelsens beslut om företrädesemission av högst 2 427 285 B-aktier. För varje befintlig aktie, oavsett serie, erhålls en teckningsrätt. Sex teckningsrätter berättigar till teckning av en ny aktie. Vid fulltecknad emission tillförs aktiekapitalet 224 523,8625 kronor. Avstämningsdag för fastställande av vilka aktieägare som är berättigade att med företrädesrätt delta i emissionen ska vara den 4 oktober 2013. Även annan kan teckna i emissionen. För varje tecknad aktie ska erläggas 11,00 kronor kontant.

Teckning av aktier ska ske under perioden från och med den 10 oktober 2013 till och med den 24 oktober 2013. Teckning med stöd av företrädesrätt ska ske genom samtidig kontant betalning. Teckning som görs utan stöd av teckningsrätter ska ske på särskild teckningslista och betalning ska erläggas senast fjärde bankdagen efter det att besked om tilldelning avsänts till tecknaren. Styrelsen ska ha rätt att förlänga tiden för teckning och betalning. Vinstutdelning för de nya aktierna ska utgå på den avstämningsdag för utdelning som infaller efter aktiens registrering i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken.

För det fall inte samtliga aktier tecknas med företrädesrätt enligt ovan ska styrelsen, inom ramen för emissionens högsta belopp, besluta om tilldelning av aktier till annan som tecknat aktier utan stöd av företrädesrätt samt besluta hur fördelning mellan tecknare därvid ska ske.

I första hand ska tilldelning av nya aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter ske till sådana tecknare som även tecknat nya aktier med stöd av teckningsrätter, oavsett om tecknaren var aktieägare på avstämningsdagen eller inte, och för det fall att tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut, ska tilldelning ske pro rata i förhållande till det antal teckningsrätter som utnyttjats för teckning av nya aktier och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

I andra hand ska tilldelning av nya aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter ske till andra som tecknat utan stöd av teckningsrätter, och för det fall att tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro rata i förhållande till det antal nya aktier som var och en tecknat och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

I tredje hand ska tilldelning av aktier som tecknats utan stöd av teckningsrätter ske till emissionsgaranterna i förhållande till storleken av de ställda garantiåtagandena, och i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

Vid stämman beslutades om riktad emission av högst 300 000 teckningsoptioner med rätt till teckning av 300 000 nya B-aktier i bolaget. Ökningen av bolagets aktiekapital kommer vid full nyteckning med stöd av samtliga optionsrätter att bli 27 750 kronor.

Rätt att teckna teckningsoptionerna tillfaller Elano AB. Teckningsoptionerna ska tecknas vederlagsfritt under perioden från och med den 20 september 2013 till och med den 27 september 2013 av Elano AB för vederlagsfri vidareöverlåtelse tillbaka till bolaget. De aktuella teckningsoptionerna ska reserveras för framtida tilldelning till personer som nyanställs i Clinical Laserthermia Systems AB, dock med tilldelning senast den 31 december 2013.

Optionspremien för teckningsoptionerna ska beräknas med Black & Scholes modellen i samband med tilldelning till nyanställda baserat på en teckningskurs vid utnyttjandet av teckningsoptionerna om 140 procent av den genomsnittliga volymviktade kursen tio handelsdagar före Black & Scholes beräkningen, dock ej under aktiens kvotvärde. Utdelning på aktie som utgivits efter nyttjande av teckningsoption medför rätt till vinstutdelning på den avstämningsdag för utdelning som infaller efter aktiens registrering i aktieboken.

Skälen för avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är en önskan om att få ett optionsprogram infört ägnat för tilldelning till kommande nyanställda varmed de kan erbjudas möjlighet att ta del av en värdetillväxt i bolagets aktie. Detta förväntas leda till att intresset för bolagets utveckling – liksom bolagets aktiekursutveckling – förstärks och att fortsatt företagslojalitet under de kommande åren stimuleras.

Lars-Erik Eriksson, VD Clinical Laserthermia Systems AB (publ)

Telefon: 046-15 21 00

E-post: lee@clinicallaser.se

Var detta väntat ni som följer bolaget?

//SS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-19 20:53:46

Japp, enligt tidigare information, så inget nytt

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-20 08:21:54

Jag var på extrastämman igår, skrev ihop den här sammanfattningen:

---------------------------------------------------------------------------------------------

CLS extrastämma idag var en betydligt mindre tillställning än den ordinarie stämman i juni. På plats från CLS var, Lars-Erik Eriksson, Von Celsing, Tranberg, Dymling, Ferstad och Westman.

I övrigt var det en representant från Aktiespararna samt 6 - 7 aktieägare.

Agendan klubbades utan några protester. Anledningen till att de begärde bemyndigande för riktad emission av teckningsoptioner är att de håller på att anställa två personer som ska få ta del av dessa.

Det handlade om en på marknadssidan och en på den medicinska sidan.

Lars-Erik gjorde en kort dragning av statusen för bolaget. Det var inga förändringar utan den meddelade planen gäller. Dvs att de 3 första KOL ska vara avtalade och igång under hösten.

I Q3 2014 ska ytterligare 5 KOL vara igång och i Q4 2014 går de ut på ytterligare marknader.

Tranberg sa att de har ett försprång till konkurrenter och för att behålla det försprånget ska de genomföra nya moderna studier på den immunologiska effekten. De ska starta i år och en av de som anställs ska medverka i den.

Tranberg sa även att de fått erbjudande från en del konkurrenter om att genomföra gemensamma studier men det har jag inte svarat på än sa han och skrattade.

De har själva valt att begränsa antalet kliniker till 3 + 5 först att sedan öka. Intresset är mycket stort och de kunde startat betydligt fler men de vill ha full kontroll och fokus på de första klinikerna.

På fråga om det bara var Europa som gäller svarade de att det var flera länder det handlade om. Von Celsing sa att intresset är tex mycket stort från Japan och USA men det gäller att man har planerat allt ordentligt innan man startar.

USA var tidigare tänkt att läggas senare i lanseringen men pga stort intresse så har de tidigarelagt amerika.

De förklarade också varför de inte kommer att meddela vilka sjukhus det gäller och det var inte främst intresse från aktieägare utan patienttrycket. Om de går ut och berättar vilken klinik som behandlar patienter så blir det ett tryck på sjukhuset från i princip hela världen och sjukhusen har inte resurser att hantera det. Sjukhusen väljer därför att avtala in att det ska vara hemligt.

Det kommer dock att komma fram efterhand som resultaten redogörs.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.